Investeren in duurzame energie en mobiliteit

Het uitzend- en dienstenchequebedrijf TRIXXO verbindt de komende vijf jaar zijn naam aan de arena en het theater op Park H in Hasselt. Het nieuws werd vandaag tijdens een persmoment bekendgemaakt.

“De volgende vijf jaar gaan we samen op pad om zowel de arena als het theater in de ruime regio rond Hasselt sterker in de markt te zetten”, aldus Jan Van Esbroeck, CEO Sportpaleis Group. De samenwerking zal dit najaar op het terrein al zichtbaar zijn. De extra middelen die beschikbaar komen, zullen worden ingezet om de parkeerfaciliteiten rond de TRIXXO Arena en het TRIXXO Theater te verbeteren en om initiatieven te nemen op het vlak van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

“Er staan wat duurzaam ondernemen betreft binnen onze organisatie al een aantal projecten in de steigers en dankzij deze nieuwe samenwerking kunnen we nog een stapje verder gaan”, zegt Jan Van Esbroeck. Heel concreet gaat het om investeringen in groene energie via zonnepanelen, en het inzetten op duurzame mobiliteit met het MobiCon project. “Dit project staat voor duurzame mobiliteitsoplossingen. Onze site wordt een hub waar mensen hun wagen kunnen laten staan en dan met de fiets, deelfiets of shuttles naar het centrum kunnen. In samenwerking met Yeet zullen ook laadpalen worden voorzien voor elektrische auto’s”, zegt Jan Van Esbroeck.

Mobipunt Park H in voorbereiding

In februari werd in Hasselt het MobiCon-project voorgesteld tijdens een webinar dat werd gehost door VOKA Limburg en Smart Cities Vlaanderen. “Het stadsbestuur wil nieuwe vervoersmodellen faciliteren en implementeren die inspelen op een moderne en duurzame visie op verplaatsingen in en rond de stad”, kon je toen lezen in de uitnodiging.

Het plan van de stad Hasselt bestaat uit de ontsluiting van enkele strategische locaties in en rond de binnenstad via een alternatief vervoersmodel gebaseerd op mobipunten. In maart werd bekend door de stad dat het eerste Mobipunt komt op Park H. De stad nam toen contact op met een aantal partners waaronder het Jessa Ziekenhuis, UHasselt, GO!Next, PXL, POM Limburg en NV Sportpaleis om de haalbaarheid ervan te bekijken.

“We zullen Park H inrichten als een mobipunt waar de bezoeker zijn of haar auto kwijt kan en tegelijk op een divers aanbod aan vervoersmiddelen kan rekenen. Denk aan fietsen, steps, kleine shuttlebusjes, taxi’s en het openbaar vervoer. De parking zal bovendien ook digitaal ontsloten worden. Studenten en werknemers kunnen hun auto dus parkeren op de parking van Park H, om vervolgens op een veilige manier te voet of via een ander vervoersmiddel op hun bestemming te geraken”, meldde schepen Schepers toen aan Het Laatste Nieuws.

Meer nieuws

be•at faciliteert elk jaar meer dan 600 concerten, shows en voorstellingen in haar 5 arena’s en 3 theaters in België. Je kan het zo gek niet bedenken of het past in onze zalen: productpresentatie, congressen, persconferenties, bedrijfsfeesten, teambuildings, vakbeurzen, publieksbeurzen, concerten en party’s. Dankzij onze onbeperkte mogelijkheden kunnen we vlot alle mogelijke events faciliteren in Antwerpen, Brussel, Gent of Hasselt.

© Alle rechten voorbehouden – be•at, Schijnpoortweg 119, 2170 Merksem (Antwerpen)