Stadsschouwburg Antwerpen blijft open

Vandaag was in de media heel wat te doen rond Stadsschouwburg Antwerpen. Het gebouw is dringend aan renovatie toe, maar omdat de kosten te hoog oplopen besliste het Antwerps stadsbestuur het theater te slopen en elders in de stad een nieuw theatercomplex te bouwen. Voorlopig is er geen concrete timing en blijft Stadsschouwburg Antwerpen uiteraard open. Er wordt intussen nagedacht over wat met het Theaterplein moet gebeuren en waar het nieuwe theater kan worden ingeplant. De Waagnatie op de Rijnkaai lijkt alvast één van de mogelijke nieuwe locaties.

“Die nieuwe locatie zou een motor kunnen zijn om een bepaalde regio in de stad te activeren. Kijk maar naar het MAS: vroeger was het daar redelijk verlaten en nu is dat een nieuw stadsdeel geworden. Ik hoop gewoon dat de nieuwe locatie binnen de contouren van de Ring zal blijven. Het zou jammer zijn als de nieuwe Stadsschouwburg naar het Zuid verbannen wordt of buiten het centrum geplaatst wordt. Dan is dat echt wel een gemiste kans”, zei Jan Van Esbroeck, ceo van be•at en zaaluitbater van Stadsschouwburg Antwerpen, in Gazet van Antwerpen.

Voorlopig blijft dus alles nog zoals het was voor Stadsschouwburg Antwerpen. Men verwacht trouwens geen definitieve beslissing over de locatie voor 2024. Jan Van Esbroeck: “Een volledig besluit nemen zal zeker nog vier tot vijf jaar duren en zal geen invloed hebben op onze planning. We hopen wel dat alle beslissingen in de juiste volgorde genomen worden. Of wij daar een grote rol in zullen spelen, zal later duidelijker zijn.”

Meer nieuws

be•at faciliteert elk jaar meer dan 600 concerten, shows en voorstellingen in haar 5 arena’s en 3 theaters in België. Je kan het zo gek niet bedenken of het past in onze zalen: productpresentatie, congressen, persconferenties, bedrijfsfeesten, teambuildings, vakbeurzen, publieksbeurzen, concerten en party’s. Dankzij onze onbeperkte mogelijkheden kunnen we vlot alle mogelijke events faciliteren in Antwerpen, Brussel, Gent of Hasselt.

© Alle rechten voorbehouden – be•at, Schijnpoortweg 119, 2170 Merksem (Antwerpen)